09 augustus 2013

Op naar de Galibier !

Het was een tijdje rustig op onze blog, ik dacht er even aan om dit blogje stop te zetten maar ik ga toch nog even door  !!!

Ronny liep vorige week samen met Bart 11 km in Erondegem. Ronny in 51'30". De hitte maakte het extra moeilijk. Vandaag liep hij 12 km op Steenberg in Mere, de temperatuur was veel gunstiger en het liep vlotter .

De rug zorgt wel voor wat problemen. Woensdag gaat Ronny onder de NMR om te zien hoe het zit met de hernia. De dokter is in verlof en het resultaat zal nog een tijdje op zich laten wachten.

Op 26 augustus de dag voor ons vertrek naar de Galibier zullen we weten waar hij aan toe is. Hopelijk kan hij zonder problemen de Galibier samen met Bart oplopen. Bart moest het even wat rustiger aandoen wegens gezondheidsproblemen.Ik heb niet meer gelopen. Ik zit wel niet stil, ik ben iedere dag op stap met onze Kay.IMG_7200.JPGIMG_7508.JPG

22:39 Gepost door Ronny en Conny in ultralopen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

07 juli 2013

Ultralopen was onze passie !!!

Veel loopnieuws hebben we niet want er is de afgelopen week weinig gelopen. Wij zijn geveld door een opstoot van allergie, Ronny heeft er een bronchitis aan overgehouden en heeft momenteel koorts. Ronny ging deze week langs bij de podoloog omwille van zijn blessures en klachten. Na zijn rugoperatie heeft hij een andere loopsteil en misschien ligt het probleem aan zijn steunzolen die nog niet zijn aangepast. Hij ging langs bij Isabel de Caluwe en Ronny zit met een paar problemen aan de voet, hij kreeg de raad mee om veel minder te lopen. Isabelle is al veel jaren aan de slag maar van wat ze bij Ronny zag kreeg ze kippevel.

Ronny wil wel nog trainen voor Climbing for Life want dit heeft hij beloofd en zou hij heel graag tot een goed einde brengen !!

Ik heb deze week gewandeld en 1 keer op de crosstrainer geweest. De medicijnen doen hun werk en voel me al iets beter en soepelder.

De knoop is doorgehakt morgen worden de brieven naar de VAL en Vlierzele Sportief opgestuurd en zeggen we ons lidmaatschap alle twee op. Ronny ziet het niet zitten om alleen verder te doen en vind het ook te zwaar.

Ultralopen is iets waar we samen aan begonnen zijn en het iets waar we samen mee stoppen. 

 

Wij gaan iets zoeken waar we samen met Kay plezier aan beleven en voldoening in vinden. Ik zie het zitten om wandelingen te maken van Activia en af en toe ritten te maken met de mountainbike.

Ons blogje zal binnenkort veranderd worden.

21:52 Gepost door Ronny en Conny in ultralopen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

30 juni 2013

Over een andere boeg gooien ...........

Veerle Beernaert werd na de 24 uur nu ook op de 100 km  Belgisch kampioene. De uitslag vind je hier

Nico Serroen werd bij zijn debuut Belgisch kampioen bij de mannen in een mooie tijd van 7u 09'.IMG_6585.JPG 

Ronny liep deze week 2 keer, de blessure die hij had is genezen maar nu zijn er problemen met de achillespees. Vorige keer heeft hij 6 weken moeten rusten met die blessure. Hopelijk is het nu zo erg niet want binnen 8 weken gaan we met Bart & Cindy naar Frankrijk waar Ronny en Bart de Galliber gaan beklimmen.

Bij mij loopt het ver van soepel, de benen willen niet mee en alles wringt tegen. Daarom heb ik deze week maar 2 keer gelopen. De dokter heeft bloed afgenomen en heeft een uitgebreidere bloedanalyse aangevraagd. 

Lichamelijk kan ik deze inspanningen niet meer aan en heb ik besloten om mijn Val nummer op te zeggen en alles uit mijn hoofd te zetten. Ik zal nog louter en alleen lopen als ik me goed voel. Ik moet het  aanvaarden dat mijn lichaam dit niet meer aankan. Ik zal proberen de juiste balans te zoeken tussen bewegen en rusten. Mijn geest blijft nog steeds vechten maar kan niet winnen !!! Ik hoop voor mezelf dat ik iets vind waar ik me voldaan door voel. Ik zal alles over een ander boeg moeten gooien !!!
IMG_6622.JPG

15:36 Gepost door Ronny en Conny in ultralopen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

22 juni 2013

BK 100km Torhout 22-06-2013

We gingen vandaag supporteren voor alle ultralopers te Torhout en namen alvast wat fotootjes die door een klik op deze link te bekijken zijn. Een verslag en de uitslag volgen later.

16:58 Gepost door Ronny en Conny in ultralopen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16 juni 2013

Cancelled

Vandaag besliste Ronny dat hij niet zal/kan deelnemen aan de 50 km te Torhout volgende week zaterdag. Hij kon deze week weinig trainen omdat hij pijn heeft in zijn benen. Alles zou afhangen van de training van vandaag. Hij wou 2u30' lopen aan 4' 45"/km maar zijn benen voelden zo slecht aan en hij kon dit tempo niet lopen. Hij liep samen met mij en Kay 1u30' en dit voelde ook niet goed aan.

Hij vond dat ik goed liep vandaag, ik moet zeggen het was niet zo slecht maar het kan nog veel soepelder. Hij had vandaag zelfs moeite om met mij en Kay mee te lopen.

Ik liep deze week 4 keer 1u25', één training minder dan voorzien. Als ik de vroege shift heb, ben ik te vermoeid om 5 keer te lopen. Omdat ik er nog wat plezier wil aan beleven vind ik 4 trainingen in deze week een wijze beslissing!! Ga ik dan toch nog wat slimmer worden of is het maar een tijdelijke ingreep tot het weer beter gaat ???

20:13 Gepost door Ronny en Conny in ultralopen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

09 juni 2013

Rondje Kathleen..

Ronny nam 5 dagen rust op advies van de dokter. Vandaag mocht hij herstarten en hij liep samen met Kathleen in den Osbroek te Aalst. De pijn is nog niet helemaal verdwenen en het blijft afwachten of hij binnen 2 weken naar de 50 km zal gaan. Als hij deze week nog teveel last heeft vreest hij dat hij niet zal kunnen deelnemen aan de 50 km te Torhout.

Ik liep 5 keer 1u 20' maar een goed gevoel is er niet bij. Ik hoop dat het deze week iets soepelder zal lopen. De ontstekingen op mijn gewrichten blijven steeds terug komen en dit belet me om soepel te lopen. Mocht ik deze hinder niet hebben zou ik veel beter vooruit gaan want aan de conditie ligt het zeker en vast niet.

Ik ben blij dat ik in den osbroek kan lopen met Kay, daar is het zachte ondergrond en rustig. Ik liep deze week het rondje Kathleen , allez zo noem ik het toch, het is een rondje van 5 km die Kathleen helemaal heeft uitgemeten en gemarkeerd, ideaal voor tempoloopjes. Ik liep het deze week af met mijn polar RSX 5 en de metingen kwamen hiermee zo goed als overeen, mijn polar doet het hier goed tussen de vele beplantingen en bomen.

Wij hopen in ieder geval dat het deze week bij ons twee beter zal gaan.

 

 

19:56 Gepost door Ronny en Conny in ultralopen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03 juni 2013

Eventjes terug wat minder :-(

Het liep de afgelopen week niet zo goed. Vanaf woensdag wrong alles tegen, ik denk dat het voor een groot deel te maken heeft met mijn werk. Ik nam een extra dag rust en laste een kortere training in. 

Ronny zit met een blessure aan de zijkant van zijn been, de dokter zegt dat het een peesontsteking is. De ontsteking werd behandeld. Hij nam 2 dagen extra rust en vanaf nu moet hij zoveel mogelijk op zachte ondergrond lopen. Vandaag trokken we dus met ons drietjes naar de Osbroek en het Stadspark te Aalst. Morgen ga ik op consultatie bij de dokter en zal er terug een bloedafname gebeuren en wordt de uitslag van vorige week bekeken. Het zal nog een poosje duren vooraleer alles terug loopt zoals het hoort te lopen. Ronny had dit weekend geen pijn meer, maar na zijn training van 2u vandaag kwam er wat pijn opduiken. Hopelijk verdwijnt ze snel want er mag nu niet veel meer verloren worden met "De Nacht van Vlaanderen" in het vizier.

21:51 Gepost door Ronny en Conny in ultralopen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende