04 december 2012

Weer of geen weer er wordt getraind en gecrosst.

 De hele nacht en ochtend regende het oude wijven maar dit hield ons niet tegen om zondag te gaan crossen naar Oudenaarde. Raar maar waar tijdens de cross hield het op met regenen en kon er met het zonnetje gelopen worden. Er waren 83 masters aan de start en Ronny werd 68e. Al bij al goed gelopen want zaterdag had Ronny nog een duurtraining afgewerkt van 2u 20' omdat hij die training in de week niet had kunnen afwerken. Voor een goede cross te lopen was dit niet de ideale training maar achteraf was hij toch tevreden over het resultaat. Hij liep 6.850km in 29'45''. De komende twee weken zal er niet gecrosst worden. 

Ik liep vorige week 3 keer 30' met Kay, ik vind het gewoon zalig om met hem op pad te gaan. Momenteel lopen we niet op straat maar in de natuur, daar is het veel rustiger voor Kay en mij.

1 training verliep minder vlot en deed de moed wat zakken maar de laatste training maakte het weer goed. Ik heb wel een beter gevoel in de benen maar of het 100% in orde is kan ik momenteel nog niet zeggen. Dit blijft nog even afwachten. 

 

18:55 Gepost door Ronny en Conny in ultralopen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

30 november 2012

Kay in actie

IMG_0363.JPGwatch?v=pc3A__mT30c&feature=plcp (kay opent de deur en sluit de kasten)

 

watch?v=mhtMVLh4344 (zwemmen)

 

watch?v=SUQvJsk02RE&feature=plcp (zwemmen vandaag)

20:48 Gepost door Ronny en Conny | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

25 november 2012

Cross te Zele

IMG_4162.JPGVandaag ging Ronny crossen in Zele. De start was om  15u10'. Het parcours lag vrij droog.

Ronny kon iets beter starten maar al vrij snel voelden de benen zwaar aan, waarschijnlijk hing de inspanningstest van gisteren er nog in. Na de wedstrijd was hij toch tevreden want zijn tempo gaat iedere week een stukje omhoog. Op naar de volgende cross volgende week zondag in Oudenaarde.IMG_4181.JPGIMG_4190.JPG

19:30 Gepost door Ronny en Conny in ultralopen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

24 november 2012

We gaan er voor..

dank u.jpgEerst en vooral een dankwoordje aan de mensen die aan ons denken en steunen. DANK U WEL. In moeilijke periodes doet dat echt wel deugd !!!

Deze week gingen we met het verslag van de orthopedist naar de kinesit en de sportdokter. Daar kreeg ik te horen dat alles nog kan als er maar goed verder gewerkt wordt aan de buik- en rugspieren zodat alles rond de rug goed stevig zit. De artrose die aanwezig is zal het lopen niet beletten. Het is belangrijk om blijven te bewegen volgens de sportarts en kinesist.

De grootste oorzaak van de last in mijn benen, bekken en rug is waarschijnlijk te wijten aan mijn beenlengte verschil.

Deze week werd hier al aan gewerkt en werden mijn loopschoenen en 1 paar andere schoenen opgehoogd met 1cm. Ik probeerde deze week al te lopen met deze opgehoogde schoen en het voelde goed aan. Het was een groot verschil in mijn benen.IMG_4151.JPGIMG_4149.JPG Hopelijk gaat het nu de goede richting uit. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het lopen bijna voor bekeken hield. De woorden van de kinsesit, sportdokter en de aanmoedigingen van vele mensen hebben me er toe aangezet om er nog eens voor te gaan !!!! De sportdokter gaf me de raad om 3 keer per week 30' te lopen en zo heel langzaam op te bouwen naar 60 '.

Ronny legde vandaag zijn inspanningstest af met een goed gevoel en goed resultaat. Hij is klaar om aan de interval trainingen te beginnen. De sportdokter was heel tevreden met het resultaat. Loon naar werken zegt men altijd en dit is ook zo !! Hij heeft er al hard voor gewerkt, laat ons hopen dat hij nu gespaard mag blijven van blessures. Morgen gaat hij crossen in Zele.

IMG_4090.JPG

20:36 Gepost door Ronny en Conny in ultralopen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19 november 2012

Jammer maar helaas, geen ultralopen meer voor mij !?

IMG_4038.JPGGisteren gingen we naar de cross te Deinze. Ronny was benieuwd hoe zijn 2e cross zou verlopen. In zijn categorie waren er 115 deelnemers. Een heel pak meer dan bij de vorige cross (39 ). Het parcours lag er tamelijk goed bij wat modder maar dit mag er niet aan ontbreken. Het gevoel tijdens en na de cross was al een stuk beter. Ronny voelt dat er nog veel werk is om hetzelfde gevoel te krijgen dan vorig jaar bij de crossen. Zaterdag gaat hij een inspanningstest afleggen.

Vandaag ging ik langs de orthopedist in de hoop dat hij een antwoordt zou kunnen geven op het loopprobleem waar ik nog steeds mee zit.

Ik loop heel moeizaam en geraak niet zo goed vooruit, ik heb weinig kracht in mijn benen om snelheid te kunnen maken. Ik heb het gevoel dat het uit de zone van de heupen, bekken of lage rug komt. Met dit probleem trok ik naar de orthopedist.

Het antwoordt hierop is het komt niet van de heupen maar het probleem zit in de rug. Er is behoorlijk wat artrose op L4, S7 en volgens de dokter komt mijn probleem hiervan.

Ik moet bij de kinesist voor massage, manuele therapie en oefeningen. We waren al goed bezig maar nu kan er specifiek aan dit probleem gewerkt worden. Ik moet ook nog een ophoging van 1cm op mijn schoenen laten zetten omdat mijn been korter is.

 Na 18 sessie's en de ophoping zou ik al wat verbetering moeten krijgen, indien dit niet zo is moet ik bij een andere dokter langs gaan.

Ik vrees dat het ultralopen niks meer voor mij zal zijn. Ronny is teleurgesteld, hij had gehoopt dat we samen nog zouden kunnen trainen en wedstrijden lopen. Hij weet niet of hij nog genoeg moed zal hebben om verder te trainen voor de lange afstanden en hij moet ook nog afwachten of hij de lange afstand nog zal aankunnen. Hij is voorlopig goed bezig en zolang hij er nog plezier aan beleeft kan hij zeker verder doen. Ik hoop dat ik ondertussen nog samen met mijn hond zal kunnen lopen en op pad gaan want anders heeft hij ook geen plezier aan zijn baasje en het was toch de bedoeling van samen te kunnen lopen.

 

IMG_4061.JPG.

21:03 Gepost door Ronny en Conny in ultralopen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

11 november 2012

Schone liedjes duren niet lang...

Maandag gingen we naar de kinesist, normaal doen we oefeningen voor de rug- en buikspieren maar deze keer werden we behandeld. Bij mij zat mijn bekken gekanteld en dit werd terug goed gezet.

Ik voelde meteen het verschil. ' s Avonds ging ik lopen want dit was toegestaan van de kinesist en het liep oh zo soepel. Het was zalig om zo te lopen maar schone liedjes duren niet lang en dit was dan ook de enige dag van de week dat ik vlot liep.

Volgens mij is er nog iets waarom het niet zo soepel loopt, als mijn bekken goed gezet is loopt het zalig maar daarna loopt het weer spaak.

Dit probleem moet nog eens bekeken worden volgens mij.

Deze week wordt er al werk van gemaakt en laat ik dit probleem zo snel mogelijk nakijken en hopelijk is er toch wel eens iemand die vind waarom het niet spoepel loopt.

Ronny werd ook behandeld door de kinisist. Zijn trainingen verlopen goed en hij boekt vooruitgang. Het is zalig om te zien dat hij na zijn operatie terug zo kan lopen. Hij loopt 2 keer in de week een duurtraining van 2u 30 ' wat toch niet te onderschatten is. Hij werkt 2 trainingen af waar er sneller gelopen wordt en 1 recuperatietraining. Volgende week loopt hij zijn tweede cross en hij hoopt dat het al wat vlotter loopt dan de vorige keer want crossen is toch nog een stuk zwaarder en sneller he !! Wij houden jullie op de hoogte tot laterKnipogen

17:18 Gepost door Ronny en Conny in ultralopen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04 november 2012

Trainen op het gevoel..

Deze week verliep minder goed, waarschijnlijk is dit te wijten aan het feit dat er iets te veel hooi op de vork werd genomen en dit laat zich meteen voelen in de benen.

Even wat gas terug nemen en hopen dat het daarmee opgelost is.

Dan vraag je je af waar is de tijd heen dat de trainingen vlot verliepen?

Het doet er allemaal niet toe maar toch komt deze gedachte nog regelmatig op. Af en toe denk ik, ik zou beter stoppen met lopen maar nog steeds doe ik het graag en ga ik toch doorbijten en het de nodige tijd geven. Het komt niet van zelf goed he !! Er moet voor gewerkt worden en dit gaan we dan ook doen !!! Ik train voorlopig op het gevoel .

 

Bij Ronny verlopen de trainingen goed, achteraf heeft hij wel wat last van stijve spieren maar hij ziet het volledig zitten om verder te doen. Hij is zijn planning al aan het opstellen voor volgend jaar en hij gaat het verstandig opbouwen. Het jaar inzetten met een halve marathon, gevolgd door een 27 km wedstrijd en zo verder gaan naar een marathon. Als dit alles goed verloopt gaat hij verder met een 50 km en zal hij het jaar afsluiten met een 6-uursloop. Plannen is niet zo moelijk maar ze tot een goed einde brengen is wat anders natuurlijk. Als hij kan bijven trainen zonder al teveel problemen heb ik er wel een goed oog in Knipogen. Wil je meer lezen hoe het met Kay zijn traininen gaat dan kan je dit hier lezen

19:02 Gepost door Ronny en Conny in ultralopen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |