07 januari 2013

Cross te Grimbergen en run for fun

IMG_4673.JPGGisteren nam Ronny deel aan de cross te Grimbergen. Hij ging om 16u van start met 101 andere deelnemers. Ronny gaf het beste van zich zelf en eindigde als 68ste in een tijd van 26' 09". 

Onze vriendin Kathleen Steenhaut behaalde een mooie 2e plaats bij de masters. Alle uitslagen vind je hier.IMG_4686.JPGIMG_4666.JPG

Ronny kijkt uit naar zaterdag 12 januari voor de halve marathon te Watervliet. Ik zal hem bevoorraden en aanmoedigen met de fiets.

Ik kon deze week 4 keer trainen en ja hoor met een goed gevoel. Samen met Kay wil ik trainen voor een mooie loop deze zomer samen met Ronny en onze vrienden zonder me druk te  maken over snelheid , tijd en wat dan ook, de top bereiken zal de missie zijn. Wij (Kay en ik) lopen momenteel just for the fun and we have FUN !!!

20:16 Gepost door Ronny en Conny in ultralopen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02 januari 2013

Feestdagen zijn achter de rug..

Wij wensen iedereen de beste wensen voor 2013 !! Veel geluk, een goede gezondheid en wat beweging !beste-wensen.jpg

De feestdagen zijn achter de rug en wij zijn blij dat alles zijn gewone gangetje kan gaan. Nog voor het nieuwe jaar begon had ik nog een afspraak bij dokter Dick, dokter in de fysische geneeskunde, revalidatie, reumatologie, sportgeneeskunde,EMG. Op 31 december om 15 uur waren we op onze afspraak in het lege ziekenhuis te Wetteren, even dachten we dat we niet goed afgesproken hadden. Het voordeel was dat de dokter op deze rustige dag veel tijd had voor ons. Hij luisterde en bekeek alles goed. Hij vertelde me dat ik met een beenlengte verschil zit en dat dit eens tot op de mm moet gemeten worden en dat ik een doorgezakte voet heb. Aan mijn heupgewricht is er uitsteksel te zien die er niet zou moeten zijn. De vraag is hoelang is dit er al ? Zorgt dit voor de problemen of niet ? Aan mijn bekken was er ook iets op te merken en de vraag was of ik moeilijke bevallingen heb gehad ? Het is de eerste keer dat iemand zo grondig alles bekijkt. Hopelijk komt er antwoord op de vraag waarom mijn benen niet volledig goed ronddraaien en ik moeilijk snelheid kan maken. De dokter vertelde ook dat mijn traag werkende schildklier voor een groot deel de boosdoener van mijn klachten was, en die nu met de aangepaste medicatie zo goed als verdwenen zijn. Het is een orgaan die het hele metabolisme regelt. Hij stelde voor om te beginnen met een professionele loopanalyse en metingen. Op donderdag 17 januari heb ik een afspraak. Daar wordt ik verwacht in korte broek met loopschoenen, gewone schoenen en al mijn steunzolen. Ik ben benieuwd wat deze loopanalyse zal uitwijzen. Bij Ronny verlopen de trainingen goed. Zondag gaat hij crossen in Grimbergen of Zottegem. We (Kay en ik) lopen 3 à 4 keer in de week en al meer dan één uur. IMG_4604.JPGIk heb wel de indruk dat het beetje bij beetje beter gaat maar om echt op te bouwen moet ik verlost geraken van die mankementjes. Ik vind het zalig om met Kay te lopen alhoewel hij soms nog heel zot kan zijn !IMG_4467.JPG

22:26 Gepost door Ronny en Conny in ultralopen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

27 december 2012

Loopje aan de Gavers te Geraardsbergen

IMG_4413.JPGDeze morgen reden we naar de Gavers, we hadden er afgesproken met onze vrienden Bart en Cindy. Het was lang geleden dat er nog eens samen gelopen werd. Ronny liep samen met Bart 3 rondjes en Cindy en ik wandelden samen met Kay. Daarna dronken we  een heerlijk kopje koffie en smeden we plannen voor onze toekomstige loop. Vroeger werkten we vele trainingen samen af. Wij vinden het alvast een leuk idee om te trainen voor hetzelfde doel. 

Na de middag liep ik nog een half uur met Kay.IMG_4407.JPG

20:30 Gepost door Ronny en Conny in ultralopen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

25 december 2012

Trainen op Steenberg

De meeste trainingen worden afgewerkt op Steenberg, ik vind het leuk om daar te lopen. Deze week waren we al vroeg op pad, het was nog pikdonker maar dat hield me niet tegen en ik had mijn loopvriend Kay mee. Alleen zou ik  niet zo vroeg gaan lopen maar met Kay heb ik een goed gevoel. Deze week liep ik soepelder en het liep ook vlotter, maar zaterdag kon ik me met moeite bukken en bewegen. In de loop van de dag werd het niet veel beter. Gelukkig door mijn oefeningen te doen ging het zondag terug  beter. Na 2 dagen rust kon ik terug gaan lopen en ik krijg er steeds meer zin in. Kay gaat iedere training mee, hij kan er enorm van genieten !! Het parcours ligt er door de vele regen niet goed bij maar wij lopen daar allemaal doorheen. Ronny heeft deze week een recuperatieweek waarin er 4 keer gelopen wordt. IMG_4392.JPGIMG_4307.JPG

IMG_4383.JPG

21:49 Gepost door Ronny en Conny in ultralopen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23 december 2012

Gaston Roelants 10km te Brussel

IMG_4235.JPGVandaag reden we naar Brussel voor de 10 km van Gaston Roelants. Wij waren goed op tijd en hadden een parkeerplaats niet te ver van de start zodat ik Kay voor de wedstrijd in zijn bench kon steken. Ik mag niet klagen want vandaag was hij vrij rustig tussen al het lawaai, verkeer en geloop. Juist voor de start hadden we geluk want we konden nog een praatje maken met Aloïs en Nid.IMG_4245.JPG Samen keken we naar de start en een stuk van de wedstrijd. Aloïs telde dat Ronny tijdens zijn eerste doortocht ongeveer in 94e positie liep. Vorig jaar werd hij 103e en in die buurt zou hij vandaag ook graag geeïndigd zijn. In de tweede helft liep het iets minder vlot. Vandaag ondervond hij terug dat er nog heel wat werk aan de winkel is.

Tijdens de tweede helft ging ik Kay ophalen en konden wij nog wat rondwandelen en genieten van het hele gebeuren. Na 41 min arriveerde Ronny op de 135ste plaats. Hier vind je de volledige uitslag

 

IMG_4265.JPG

20:03 Gepost door Ronny en Conny in ultralopen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16 december 2012

De week zit er weer op...

De week is terug al voorbij en de trainingen zitten erop. Bij Ronny verliepen de trainingen goed ondanks de ongemakjes na de trainingen. Zolang het bij deze ongemakjes blijft en er verder getraind kan worden is het oké.

Ik reed vandaag mee met de fiets tijdens zijn duurloop van 2u30'. Hij liep naar Wetteren.

Na de middag ging ik met Kay 50' lopen op Steenberg te Erpe-Mere, het is er toch vrij zwaar lopen op de finse piste van ongeveer 1 km waar telkens een bergopje inkomt, hopelijk worden we hier sterk van!!! 

Ik heb op 31 dec een afspraak bij Dokter Dick, Dokter in de fysische geneeskunde. Op advies van de orthopedist ga ik nu bij hem op consultatie. 

19:59 Gepost door Ronny en Conny in ultralopen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09 december 2012

????

Deze week mocht Ronny een intensieve training afwerken en hij zag er volop naar uit. Hij kon de intensieve training goed afwerken ,het was wel hard werken. De rest van de trainingen verliepen ook goed. Volgende week is er geen wedstrijd gepland, het is nog even wachten tot 23 dec voor de Gaston Roelandts run te Brussel.

Ik liep 3 keer met Kay. De langste training was 45'. Het gevoel in mijn benen is beter maar of ik ooit nog de lange lange afstand aan zal kunnen is nog een groot.  images.jpg

20:09 Gepost door Ronny en Conny in ultralopen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |