24 februari 2013

Nieuw schema voor Ronny en ik ben terug aan het lopen..

Ronny legde zaterdag 23 februari zijn inspanningstest af bij dokter kris Peeters, zodat er nieuwe schema's  kunnen opgesteld worden. Ronny gaf enkele wedsrijden op die mochten verwerkt worden in zijn schema.

17 maart gaat hij de halve marathon lopen in Sluis daarna neemt hij deel aan de loop van Vlaanderen op 28 april te Oudenaarde. Als afsluiter van zijn 3 maandelijks schema zal hij op 20 mei starten in Elewijt voor de halve marathon.

Allemaal goede voorbereidingen voor de beklimming van de Galibier op 31 augustus 2013. Daar zal hij samen met onze vriend Bart Vonck deelnemen. Samen trainen valt moeilijker door het werkschema van Bart.

Ik ben terug aan het lopen met Kay. Het uitgebreide bloedonderzoek heeft zijn nut bewezen en de oorzaak van de spierzwakte is gevonden. Er wordt aan gewerkt, hierdoor zal ik meer spierkracht krijgen en weer normaal kunnen lopen. Ik begrijp alleen niet waarom dit probleem dat goed te zien is in een grondige bloedanalyse zolang moeten duren heeft. Mijn probleem is op te lossen door de juiste opvolging en medicatie. Als je iemand bent die je gemakkelijk bij beslissingen neerlegt en zelf de touwtjes niet in handen neemt ben je gauw een vogel voor de kat, maar neen hoor niet met dit katje !!! Ik ga doen zoals mijn vader zegt, vooruit kijken en niet meer achterom. Of ik nog zin zal hebben om wedstrijden te lopen weet ik niet, maar lopen zal ik zeker doen samen met mijn vriend Kay !!!

18:06 Gepost door Ronny en Conny in ultralopen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

17 februari 2013

Training aan de Gavers

Ronny en Bart liepen een mooie training van 2u 05' aan de Gavers te Geraardsbergen. De weersomstandigheden waren niet ideaal maar ze hebben er een mooie afstand opzitten van 25,3 km. Cindy, Kay en ik stapten 2u rond de Gavers. In de namiddag gingen we naar de eerste koers van Adriano Van Der Perre die als eerste
jaars belofte reed in Vollezelle. Hij bracht de koers tot een goed einde. Hij werd 27e op 74 deelnemers. Volgende week rijdt hij Brussel - Opwijk.            IMG_5389.JPGAdriano 3e in de rij.                                                                         IMG_5406.JPG

IMG_5390.JPG

20:13 Gepost door Ronny en Conny in ultralopen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10 februari 2013

Het verdict

Deze week kreeg ik te horen dat mijn klachten te wijten zijn aan ontstekingen van de gewrichten die pijn en stijfheid veroorzaken. De balans zoeken tussen bewegen en rusten is de de boodschap. 

Mijn kleine pas, mijn hoekige loophouding en de stijfheid die ik 's  morgens ervaar beantwoorden hier volledig aan.

Hoe zeer ik ook mijn best deed om iets op te bouwen, het wou steeds niet lukken, maar nu kan ik er mij voor een stuk bij neerleggen. Nu ik weet wat de diagnose is ga ik mij dan ook aanpassen. Ik ga wandelen, aquajoggen en fietsen in plaats van lopen. Er wordt een behandeling opgestart en binnen 3 maanden zal ik minder last hebben en me beter voelen. Eerlijk gezegd doet het wel pijn want ik had nog zoveel plannen en ook met Kay wou ik nog zoveel doen maar er zijn ergere dingen in het leven !! Bewegen blijft dus de boodschap. Bij Ronny liep het deze week ook wat minder, hij moest zelfs 2 dagen rust inbouwen. Hopelijk kan hij morgen opnieuw de draad opnemen. Anders zal hij niet aan de start verschijnen in Watervliet.

20:44 Gepost door Ronny en Conny in ultralopen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

03 februari 2013

Les Hivernales - Bosvoorde 20km

Ronny kijkt tevreden terug op zijn 20 km wedstrijd in het Zoniënwoud te Bosvoorde ( 1u 28' 43" ).IMG_5290.JPG Samen met Cindy en Bart reden we er heen. Bart liep ook een mooie wedstrijd, hij heeft nog niet zoveel km'ers in de benen en kon op dit  parcours een mooi tempo lopen.

Kathleen liep sterk en werd 2e dame maar wel 1e in haar categorie. Vele gekenden liepen mee en maakten er een mooie wedstrijd van. Cindy, Kay en ik legden een goeie 12 km af door het mooie bos !!IMG_5282.JPGIMG_5194.JPGIMG_5210.JPGIMG_5202.JPG

19:59 Gepost door Ronny en Conny in ultralopen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29 januari 2013

Er komt klaarheid ...

Hier zijn we met een berichtje. De sneeuw is weg en de wegen zijn terug vrij om te trainen. Ronny heeft dan ook  zijn trainingen hervat. Ronny gaat zondag samen met onze vriend Bart lopen in Bosvoorde op aanraden van onze vriendin Kathleen. Dit is al een goede training in de richting van de 50 km van Vlaanderen en de beklimming van de Galibier. Ondertussen zullen Cindy, Kay en ik genieten van een wandeling in het Zoniënwoud.

Voor mij zullen de lange afstanden, grote inspanning aan de kant moeten geschoven worden en plaats moeten maken voor korte loopjes en wandelingen. Ik zal ook terug de draad opnemen om wekelijks naar het zwembad te gaan. Het heeft lang geduurd maar er is een verklaring waarom het lopen zo moeilijk gaat. Eindelijk !!!

Omdat de diagnose maar voor 90% zeker is ga ik nog even wachten om het aan jullie te vertellen . Maar het is wel zeker dat ik met veel minder zal moeten tevreden zijn !!!

 

21:12 Gepost door Ronny en Conny in ultralopen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

20 januari 2013

Winterweer !

IMG_5100.JPGIMG_5070.JPGIMG_5107.JPG

 

De trainingen kunnen door het winterweer niet afgewerkt worden. De dokter gaf de raad om over te gaan op de crosstrainer, trainen op de rollen, te wandelen of te zwemmen. Wij kozen voor de crosstrainer en wandelen. Wij liepen deze week slechts 1 keer op de baan langs de fietspaden die er toen zo goed als sneeuw vrij lagen. Ik kon dit samen met Ronny doen , bij hem liep het wel veel vlotter dan bij mij natuurlijk !!!

De wandelingen in de sneeuw met Kay waren heel leuk !! Hopelijk kunnnen we snel alles hervatten, maar zo te horen zullen we toch nog wat geduld moeten uitoefenen om sneeuwvrij te kunnen lopen.

Ik ging deze week langs bij dokter Dick en samen met een podoloog werd alles goed bekeken. Besluit, nieuwe steunzolen met een ophoging in de zool van 7 mm. Hopelijk is het nu de laatste aanpassing en loop ik binnenkort op wieltjes !!!

19:43 Gepost door Ronny en Conny in ultralopen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13 januari 2013

Halve marathon te Watervliet

Zaterdag 12 januari reden we naar Watervliet. We waren goed op tijd zodat Ronny nog 5 km kon inlopen.DSCF2278.JPG

Om 14 u was de start en de speaker riep af dat het parcours door werken gewijzigd was.

Ik vertrok een dikke 10' voor de start met mijn fiets zodat ik gemakkelijk kon aansluiten en met Ronny meerijden om hem te voorzien van drank.

Maar er liep wat fout, de seingever stuurde me de baan op van de wedstrijd voor Run & Bike.

Toen ik in de verte de lopers zag afkomen en niet mijn richting zag uitkomen maakte ik me wat zorgen.

Ik sprak een andere seingever aan en die vertelde me dat de lopers deze richting niet uit kwamen.

Ik wou zo snel mogelijk aansluiten maar met mijn gewone damesfiets was dit niet zo simpel, ik begon te crossen naar de richting van de lopers maar Ronny was al lang verdwenen en ik zat zo goed als aan de staart van de lopers. Ik probeerde om de lopers zo weinig mogelijk te hinderen maar toch vooruit te geraken.

Al heel gauw werd het steeds moeilijker en zwaarder want het parcours lag er omgeploegd bij en ik probeerde de lopers niet te hinderen.

Ik moest dus de zwaardere stroken nemen maar met zo een damesfiets was dit zwaar werk. Aan de overkant zag ik Ronny lopen maar er bij geraken was echt niet simpel, na 10 km lukte het me dan toch. Ik heb nog nooit zo snel niet gecrosst met een gewone fiets als toen die dag.............

Ronny was blij dat hij me zag want hij vroeg zich al af wat er aan de hand was. Hij liep vlot en al gauw waren we aan het keerpunt. Ik spoorde hem aan om zijn tempo blijven aan te houden en als hij kon op het laatste nog eens alles te geven. Van op de fiets is het natuurlijk gemakkelijk gezegd maar wel heel goed bedoeld.

Ondertussen was de wedstrijd van de 6 en 12 km ook al gestart en kwamen die lopers ook op het parcours  terecht waardoor het voor mij terug heel moeilijk was om te volgen want Ronny liep overal vlot door. De laatste 4 km liepen ze terug op de baan en kon ik heel gemakkelijk naast Ronny rijden met de fiets en hem nog goed aanmoedigen want hij wou heel graag onder 1u30'lopen. Hij zag dat dit niet meer kon maar met de vele aanmoedingen liet hij de moed niet zakken en liep hij nog mooi door tot aan de finish waar hij aankwam na 1u 31'53". Sterk gelopen vind ik, op naar de volgende !!!

De afgelopen week liep ik 4 keer met Kay, de ene dag loopt het al wat gemakkelijker als de andere maar dit is bij iedereen zo. Donderdag ga ik naar het ziekenhuis voor metingen en een professionele loopanalyse. Wie weet loopt het hierna weer op wieltjes ? 

Deze week worden de plannen vastgelegd voor deze zomer waar we met onze loopvriend Bart zullen deelnemen aan Climbing for life !! Ronny zal hierdoor zijn planning wijzigen.

19:42 Gepost door Ronny en Conny in ultralopen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |