28 april 2013

Loop van Vlaanderen 2013

Vandaag nam Ronny deel aan de 1e editie van de loop van Vlaanderen 50km met start en aankomst op de markt van Oudenaarde. Bij ons vertrek deze morgen waren de weersomstandigheden alvast goed, zonnig en niet te warm, 5°c. Aangekomen in Oudenaarde hadden we nog plaats genoeg om onze auto zo dicht mogelijk bij de startplaats te parkeren. Bij het afhalen van onze startnummers kwamen we al snel bekend volk tegen, Aloïs en Nid, Carine en Frankie Leus en Joris Rommelaere en nog vele andere gekende lopers. 

Deze week was voor mij een mindere week en daardoor besloot ik om vandaag niet mee te lopen, maar samen met Aloïs en Carine en onze Kay naar bepaalde punten te trekken om onze mannen aan te moedigen. Om 10u ging de wedstrijd van start en we hadden plaats genomen op km 1 waar onze mannen al snel voorbijkwamen. Joris sprong even uit de wedstrijd om me te begroeten en daarna trokken we verder naar km 12,5. Omdat de verplaatsingen te groot waren keerden we terug naar de startplaats om even iets te drinken en kwam de 1e van de 25km al binnen. IMG_5736.JPG

Lees meer...

18:54 Gepost door Ronny en Conny in ultralopen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

21 april 2013

Het liep minder goed .............

Deze week draaide het van geen kanten maar de dokter zei dat ik moest doorbijten. Ik nam meer dagen rust dan de vorige weken, het koste me veel inspanning om mijn loopschoenen aan te trekken.

Mijn kleine looppas kwam terug en alles wrong tegen zodat ik het heel rustig aan moest doen. Ik liep 4 keer deze week, een totaal van 42,740 km. Zondag is het de loop van Vlaanderen en hopelijk halen Kay en ik de finish. Waarschijnlijk moet ik de eerste km'ers stappen want ik weet niet hoe Kay zal reageren in deze menigte en als het niet soepel draait passen we ons aan. Ik heb tijd genoeg want Ronny zal tussen de 4 en 5 uur onderweg zijn. Vandaag liepen we 20 km in het park van Aalst, daar was het goed koel voor Kay want hij weet van de warmte. Volgens de weersverwachtingen zal het zondag tussen de 5°C en 14°C zijn en licht bewolkt .

Bij Ronny liep het ook minder, als het bij mij minder gaat ondervindt hij dit ook. Hij nam 1 rustdag meer. Hij liep vadaag 44 km in 3u31'. 

De komende week is het een rustige week, zo zal Ronny uitgerust kunnen starten aan de 50 km in de Loop van Vlaanderen.

17:41 Gepost door Ronny en Conny in ultralopen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16 april 2013

Raad van de dokter

Ik begon al wat de vliegen maar al snel staan we terug met de voeten op de grond. Als het wat beter gaat heeft een mens de neiging om veel te snel te willen gaan. 

Vandaag ging ik langs bij de dokter voor de uitslag van mijn bloed. Hij had me gezegd dat ik plannen mocht maken maar blijkbaar was ik toch te voortvarend. 

2014 zal ik er terug staan zegt de dokter en niet vroeger.   Blijven trainen moet ik wel en verder dromen mag ik zeker !! IMG_5598.JPG

20:42 Gepost door Ronny en Conny in ultralopen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

14 april 2013

Trainen met de zon

De week is aan zijn einde en de trainingen voor deze week zitten erop. Eindelijk mochten we lopen in het gezelschap van de zon. Ronny liep vandaag 42.195 km in 3u24'. De warmte was voelbaar op het einde van de training.

Deze week liep het iets minder soepel bij mij maar ik heb wel een mooi weektotaal van 84.280km. Vandaag bij mijn lange duurtraining vond ik dat Kay niet zo goed meeliep daarom stopte ik hem na 20 km in de auto zodat hij kon rusten. Ik denk dat de warmte een rol speelde. Ik liep alleen nog 11 km verder. 

Van de dokter moet ik trainen want hij is aan het bekijken hoe mijn lichaan reageert op deze inspanningen. Hij zegt dat ik met een negatieve stikstofbalans zit, dit wil zeggen dat ik meer eiwitten afbreek dan aanmaak. Hij maakt er echt werk van en wil alles goed volgen en onderzoeken. Ik ben blij dat hij er de nodige tijd insteekt. 

21:22 Gepost door Ronny en Conny in ultralopen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07 april 2013

Gelukt !!

Deze morgen waren we om 8u aan de Gavers te Geraardsbergen zoals afgesproken. Bart was goed op tijd want hij moest nog gaan werken, hij vergezelde Ronny voor 20 km en daarna werkte Ronny nog 20 km alleen af, in toaal 3u12'. Ronny is heel tevreden over zijn training.

Kay en ik liepen 3u, een hele prestatie voor ons beiden !!! Eerst waren we heel alleen in de Gavers maar hoe later het werd hoe meer volk er kwam lopen of wandelen. Heel blij dat het gelukt is, we liepen 31,760 km op 3u. 

10 km per uur of ietsje meer ligt me voorlopig heel goed voor de langere afstand. Ik loop volledig op mijn gevoel, ik heb wel mijn hartslagmeter en gps aan om nadien alles te kunnen bekijken maar tijdens het lopen wordt er weinig naar gekeken.

Kay en ik lopen in de week in de natuur, we doorkruisen alle baantjes maar eens de boeren beginnen te werken zullen we moeten verhuisen naar het park van Aalst.

 

14:32 Gepost door Ronny en Conny in ultralopen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

06 april 2013

Stilaan komen we terug !

IMG_5607.JPGDeze week hebben we ons ingeschreven voor de loop van Vlaanderen. Ik nam deze week contact op met de organisatie om te informeren of Kay met mij mocht meelopen want anders zou ik niet deelnemen.

Als ik achteraan start is het geen probleem, dit vind ik natuurlijk heel leuk.

Morgen gaan we trainen aan de Gavers te Geraardsbergen. Ronny gaat samen met Bart lopen en ik met Kay.

Ronny gaat 3u10' lopen en ik ga ook proberen om 3u te lopen. Voorlopig verlopen de trainingen bij Ronny en mij goed. Ik hoop dat ik morgen 30 km kan lopen op 3u daar zou ik al heel blij mee zijn. Ronny hoopt van 40 km te lopen. 

Ik wordt goed opgevolgt door de dokter, ik voel me beter en beetje bij beetje sterker worden. Als ik zo kan verder trainen zou ik graag nog eens deelnemen aan een wedstrijd, geen snelle maar wel een lange want daar hou ik van !!

Ultrlalopen blijft onze passie !!!IMG_5603.JPG

 

19:45 Gepost door Ronny en Conny in ultralopen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01 april 2013

Paasweekend

Dit paasweekend trokken we naar de Gavers te Geraardsbergen om onze trainingen af te werken.

Ronny werkte zondag een training af van 2u.

Ik heb de laatste tijd al regelmatig en naar mijn gevoel goed kunnen trainen dus vond ik het gisteren het moment om te testen hoe het voelde om ook eens 2 uren te lopen.

In gedachte wou ik 10/ KM per uur lopen met Kay maar het allerbelangrijkste waar ik zou naar luisteren was mijn gevoel. Ik besloot om in de Gavers te lopen omdat er daar weining of geen verkeer is en dus heel geschikt voor onze kay. Ronny liep rondjes van 5km buiten de Gavers. 

Af en toe zagen we mekaar in de verte lopen en ook onze vriend Bart was aan het trainen rond de Gavers.

Na 2 uur zat onze training erop, Ronny liep 26 km en ik 20,6 km. Heel tevreden keerden we terug naar huis.

Vandaag trokken we nog eens naar de Gavers waar we 1u25' liepen volgens ons eigen schema. Ik train voorlopig mezelf, dit lijkt voor mij momenteel het beste !!!

Onze Kay ligt nu lekker met zijn pootjes in de lucht en is goed aan het rusten, hij begint er scherper uit te zien en ik vind het super dat we samen kunnen trainen. Ik ben heel blij met hem want door hem ben ik blijven lopen !!! Als het zo verder gaat ga ik tijdens de loop van Vlaanderen zoveel mogelijk lopen waar het kan.

Bij Ronny verlopen de trainingen goed maar het duurt wel even bij elke training voor het wat soepel draait.

16:25 Gepost door Ronny en Conny in ultralopen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |