24 februari 2013

Nieuw schema voor Ronny en ik ben terug aan het lopen..

Ronny legde zaterdag 23 februari zijn inspanningstest af bij dokter kris Peeters, zodat er nieuwe schema's  kunnen opgesteld worden. Ronny gaf enkele wedsrijden op die mochten verwerkt worden in zijn schema.

17 maart gaat hij de halve marathon lopen in Sluis daarna neemt hij deel aan de loop van Vlaanderen op 28 april te Oudenaarde. Als afsluiter van zijn 3 maandelijks schema zal hij op 20 mei starten in Elewijt voor de halve marathon.

Allemaal goede voorbereidingen voor de beklimming van de Galibier op 31 augustus 2013. Daar zal hij samen met onze vriend Bart Vonck deelnemen. Samen trainen valt moeilijker door het werkschema van Bart.

Ik ben terug aan het lopen met Kay. Het uitgebreide bloedonderzoek heeft zijn nut bewezen en de oorzaak van de spierzwakte is gevonden. Er wordt aan gewerkt, hierdoor zal ik meer spierkracht krijgen en weer normaal kunnen lopen. Ik begrijp alleen niet waarom dit probleem dat goed te zien is in een grondige bloedanalyse zolang moeten duren heeft. Mijn probleem is op te lossen door de juiste opvolging en medicatie. Als je iemand bent die je gemakkelijk bij beslissingen neerlegt en zelf de touwtjes niet in handen neemt ben je gauw een vogel voor de kat, maar neen hoor niet met dit katje !!! Ik ga doen zoals mijn vader zegt, vooruit kijken en niet meer achterom. Of ik nog zin zal hebben om wedstrijden te lopen weet ik niet, maar lopen zal ik zeker doen samen met mijn vriend Kay !!!

18:06 Gepost door Ronny en Conny in ultralopen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

17 februari 2013

Training aan de Gavers

Ronny en Bart liepen een mooie training van 2u 05' aan de Gavers te Geraardsbergen. De weersomstandigheden waren niet ideaal maar ze hebben er een mooie afstand opzitten van 25,3 km. Cindy, Kay en ik stapten 2u rond de Gavers. In de namiddag gingen we naar de eerste koers van Adriano Van Der Perre die als eerste
jaars belofte reed in Vollezelle. Hij bracht de koers tot een goed einde. Hij werd 27e op 74 deelnemers. Volgende week rijdt hij Brussel - Opwijk.            IMG_5389.JPGAdriano 3e in de rij.                                                                         IMG_5406.JPG

IMG_5390.JPG

20:13 Gepost door Ronny en Conny in ultralopen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10 februari 2013

Het verdict

Deze week kreeg ik te horen dat mijn klachten te wijten zijn aan ontstekingen van de gewrichten die pijn en stijfheid veroorzaken. De balans zoeken tussen bewegen en rusten is de de boodschap. 

Mijn kleine pas, mijn hoekige loophouding en de stijfheid die ik 's  morgens ervaar beantwoorden hier volledig aan.

Hoe zeer ik ook mijn best deed om iets op te bouwen, het wou steeds niet lukken, maar nu kan ik er mij voor een stuk bij neerleggen. Nu ik weet wat de diagnose is ga ik mij dan ook aanpassen. Ik ga wandelen, aquajoggen en fietsen in plaats van lopen. Er wordt een behandeling opgestart en binnen 3 maanden zal ik minder last hebben en me beter voelen. Eerlijk gezegd doet het wel pijn want ik had nog zoveel plannen en ook met Kay wou ik nog zoveel doen maar er zijn ergere dingen in het leven !! Bewegen blijft dus de boodschap. Bij Ronny liep het deze week ook wat minder, hij moest zelfs 2 dagen rust inbouwen. Hopelijk kan hij morgen opnieuw de draad opnemen. Anders zal hij niet aan de start verschijnen in Watervliet.

20:44 Gepost door Ronny en Conny in ultralopen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

03 februari 2013

Les Hivernales - Bosvoorde 20km

Ronny kijkt tevreden terug op zijn 20 km wedstrijd in het Zoniënwoud te Bosvoorde ( 1u 28' 43" ).IMG_5290.JPG Samen met Cindy en Bart reden we er heen. Bart liep ook een mooie wedstrijd, hij heeft nog niet zoveel km'ers in de benen en kon op dit  parcours een mooi tempo lopen.

Kathleen liep sterk en werd 2e dame maar wel 1e in haar categorie. Vele gekenden liepen mee en maakten er een mooie wedstrijd van. Cindy, Kay en ik legden een goeie 12 km af door het mooie bos !!IMG_5282.JPGIMG_5194.JPGIMG_5210.JPGIMG_5202.JPG

19:59 Gepost door Ronny en Conny in ultralopen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |