29 januari 2013

Er komt klaarheid ...

Hier zijn we met een berichtje. De sneeuw is weg en de wegen zijn terug vrij om te trainen. Ronny heeft dan ook  zijn trainingen hervat. Ronny gaat zondag samen met onze vriend Bart lopen in Bosvoorde op aanraden van onze vriendin Kathleen. Dit is al een goede training in de richting van de 50 km van Vlaanderen en de beklimming van de Galibier. Ondertussen zullen Cindy, Kay en ik genieten van een wandeling in het Zoniënwoud.

Voor mij zullen de lange afstanden, grote inspanning aan de kant moeten geschoven worden en plaats moeten maken voor korte loopjes en wandelingen. Ik zal ook terug de draad opnemen om wekelijks naar het zwembad te gaan. Het heeft lang geduurd maar er is een verklaring waarom het lopen zo moeilijk gaat. Eindelijk !!!

Omdat de diagnose maar voor 90% zeker is ga ik nog even wachten om het aan jullie te vertellen . Maar het is wel zeker dat ik met veel minder zal moeten tevreden zijn !!!

 

21:12 Gepost door Ronny en Conny in ultralopen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

20 januari 2013

Winterweer !

IMG_5100.JPGIMG_5070.JPGIMG_5107.JPG

 

De trainingen kunnen door het winterweer niet afgewerkt worden. De dokter gaf de raad om over te gaan op de crosstrainer, trainen op de rollen, te wandelen of te zwemmen. Wij kozen voor de crosstrainer en wandelen. Wij liepen deze week slechts 1 keer op de baan langs de fietspaden die er toen zo goed als sneeuw vrij lagen. Ik kon dit samen met Ronny doen , bij hem liep het wel veel vlotter dan bij mij natuurlijk !!!

De wandelingen in de sneeuw met Kay waren heel leuk !! Hopelijk kunnnen we snel alles hervatten, maar zo te horen zullen we toch nog wat geduld moeten uitoefenen om sneeuwvrij te kunnen lopen.

Ik ging deze week langs bij dokter Dick en samen met een podoloog werd alles goed bekeken. Besluit, nieuwe steunzolen met een ophoging in de zool van 7 mm. Hopelijk is het nu de laatste aanpassing en loop ik binnenkort op wieltjes !!!

19:43 Gepost door Ronny en Conny in ultralopen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13 januari 2013

Halve marathon te Watervliet

Zaterdag 12 januari reden we naar Watervliet. We waren goed op tijd zodat Ronny nog 5 km kon inlopen.DSCF2278.JPG

Om 14 u was de start en de speaker riep af dat het parcours door werken gewijzigd was.

Ik vertrok een dikke 10' voor de start met mijn fiets zodat ik gemakkelijk kon aansluiten en met Ronny meerijden om hem te voorzien van drank.

Maar er liep wat fout, de seingever stuurde me de baan op van de wedstrijd voor Run & Bike.

Toen ik in de verte de lopers zag afkomen en niet mijn richting zag uitkomen maakte ik me wat zorgen.

Ik sprak een andere seingever aan en die vertelde me dat de lopers deze richting niet uit kwamen.

Ik wou zo snel mogelijk aansluiten maar met mijn gewone damesfiets was dit niet zo simpel, ik begon te crossen naar de richting van de lopers maar Ronny was al lang verdwenen en ik zat zo goed als aan de staart van de lopers. Ik probeerde om de lopers zo weinig mogelijk te hinderen maar toch vooruit te geraken.

Al heel gauw werd het steeds moeilijker en zwaarder want het parcours lag er omgeploegd bij en ik probeerde de lopers niet te hinderen.

Ik moest dus de zwaardere stroken nemen maar met zo een damesfiets was dit zwaar werk. Aan de overkant zag ik Ronny lopen maar er bij geraken was echt niet simpel, na 10 km lukte het me dan toch. Ik heb nog nooit zo snel niet gecrosst met een gewone fiets als toen die dag.............

Ronny was blij dat hij me zag want hij vroeg zich al af wat er aan de hand was. Hij liep vlot en al gauw waren we aan het keerpunt. Ik spoorde hem aan om zijn tempo blijven aan te houden en als hij kon op het laatste nog eens alles te geven. Van op de fiets is het natuurlijk gemakkelijk gezegd maar wel heel goed bedoeld.

Ondertussen was de wedstrijd van de 6 en 12 km ook al gestart en kwamen die lopers ook op het parcours  terecht waardoor het voor mij terug heel moeilijk was om te volgen want Ronny liep overal vlot door. De laatste 4 km liepen ze terug op de baan en kon ik heel gemakkelijk naast Ronny rijden met de fiets en hem nog goed aanmoedigen want hij wou heel graag onder 1u30'lopen. Hij zag dat dit niet meer kon maar met de vele aanmoedingen liet hij de moed niet zakken en liep hij nog mooi door tot aan de finish waar hij aankwam na 1u 31'53". Sterk gelopen vind ik, op naar de volgende !!!

De afgelopen week liep ik 4 keer met Kay, de ene dag loopt het al wat gemakkelijker als de andere maar dit is bij iedereen zo. Donderdag ga ik naar het ziekenhuis voor metingen en een professionele loopanalyse. Wie weet loopt het hierna weer op wieltjes ? 

Deze week worden de plannen vastgelegd voor deze zomer waar we met onze loopvriend Bart zullen deelnemen aan Climbing for life !! Ronny zal hierdoor zijn planning wijzigen.

19:42 Gepost door Ronny en Conny in ultralopen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

07 januari 2013

Cross te Grimbergen en run for fun

IMG_4673.JPGGisteren nam Ronny deel aan de cross te Grimbergen. Hij ging om 16u van start met 101 andere deelnemers. Ronny gaf het beste van zich zelf en eindigde als 68ste in een tijd van 26' 09". 

Onze vriendin Kathleen Steenhaut behaalde een mooie 2e plaats bij de masters. Alle uitslagen vind je hier.IMG_4686.JPGIMG_4666.JPG

Ronny kijkt uit naar zaterdag 12 januari voor de halve marathon te Watervliet. Ik zal hem bevoorraden en aanmoedigen met de fiets.

Ik kon deze week 4 keer trainen en ja hoor met een goed gevoel. Samen met Kay wil ik trainen voor een mooie loop deze zomer samen met Ronny en onze vrienden zonder me druk te  maken over snelheid , tijd en wat dan ook, de top bereiken zal de missie zijn. Wij (Kay en ik) lopen momenteel just for the fun and we have FUN !!!

20:16 Gepost door Ronny en Conny in ultralopen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02 januari 2013

Feestdagen zijn achter de rug..

Wij wensen iedereen de beste wensen voor 2013 !! Veel geluk, een goede gezondheid en wat beweging !beste-wensen.jpg

De feestdagen zijn achter de rug en wij zijn blij dat alles zijn gewone gangetje kan gaan. Nog voor het nieuwe jaar begon had ik nog een afspraak bij dokter Dick, dokter in de fysische geneeskunde, revalidatie, reumatologie, sportgeneeskunde,EMG. Op 31 december om 15 uur waren we op onze afspraak in het lege ziekenhuis te Wetteren, even dachten we dat we niet goed afgesproken hadden. Het voordeel was dat de dokter op deze rustige dag veel tijd had voor ons. Hij luisterde en bekeek alles goed. Hij vertelde me dat ik met een beenlengte verschil zit en dat dit eens tot op de mm moet gemeten worden en dat ik een doorgezakte voet heb. Aan mijn heupgewricht is er uitsteksel te zien die er niet zou moeten zijn. De vraag is hoelang is dit er al ? Zorgt dit voor de problemen of niet ? Aan mijn bekken was er ook iets op te merken en de vraag was of ik moeilijke bevallingen heb gehad ? Het is de eerste keer dat iemand zo grondig alles bekijkt. Hopelijk komt er antwoord op de vraag waarom mijn benen niet volledig goed ronddraaien en ik moeilijk snelheid kan maken. De dokter vertelde ook dat mijn traag werkende schildklier voor een groot deel de boosdoener van mijn klachten was, en die nu met de aangepaste medicatie zo goed als verdwenen zijn. Het is een orgaan die het hele metabolisme regelt. Hij stelde voor om te beginnen met een professionele loopanalyse en metingen. Op donderdag 17 januari heb ik een afspraak. Daar wordt ik verwacht in korte broek met loopschoenen, gewone schoenen en al mijn steunzolen. Ik ben benieuwd wat deze loopanalyse zal uitwijzen. Bij Ronny verlopen de trainingen goed. Zondag gaat hij crossen in Grimbergen of Zottegem. We (Kay en ik) lopen 3 à 4 keer in de week en al meer dan één uur. IMG_4604.JPGIk heb wel de indruk dat het beetje bij beetje beter gaat maar om echt op te bouwen moet ik verlost geraken van die mankementjes. Ik vind het zalig om met Kay te lopen alhoewel hij soms nog heel zot kan zijn !IMG_4467.JPG

22:26 Gepost door Ronny en Conny in ultralopen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |