13 januari 2013

Halve marathon te Watervliet

Zaterdag 12 januari reden we naar Watervliet. We waren goed op tijd zodat Ronny nog 5 km kon inlopen.DSCF2278.JPG

Om 14 u was de start en de speaker riep af dat het parcours door werken gewijzigd was.

Ik vertrok een dikke 10' voor de start met mijn fiets zodat ik gemakkelijk kon aansluiten en met Ronny meerijden om hem te voorzien van drank.

Maar er liep wat fout, de seingever stuurde me de baan op van de wedstrijd voor Run & Bike.

Toen ik in de verte de lopers zag afkomen en niet mijn richting zag uitkomen maakte ik me wat zorgen.

Ik sprak een andere seingever aan en die vertelde me dat de lopers deze richting niet uit kwamen.

Ik wou zo snel mogelijk aansluiten maar met mijn gewone damesfiets was dit niet zo simpel, ik begon te crossen naar de richting van de lopers maar Ronny was al lang verdwenen en ik zat zo goed als aan de staart van de lopers. Ik probeerde om de lopers zo weinig mogelijk te hinderen maar toch vooruit te geraken.

Al heel gauw werd het steeds moeilijker en zwaarder want het parcours lag er omgeploegd bij en ik probeerde de lopers niet te hinderen.

Ik moest dus de zwaardere stroken nemen maar met zo een damesfiets was dit zwaar werk. Aan de overkant zag ik Ronny lopen maar er bij geraken was echt niet simpel, na 10 km lukte het me dan toch. Ik heb nog nooit zo snel niet gecrosst met een gewone fiets als toen die dag.............

Ronny was blij dat hij me zag want hij vroeg zich al af wat er aan de hand was. Hij liep vlot en al gauw waren we aan het keerpunt. Ik spoorde hem aan om zijn tempo blijven aan te houden en als hij kon op het laatste nog eens alles te geven. Van op de fiets is het natuurlijk gemakkelijk gezegd maar wel heel goed bedoeld.

Ondertussen was de wedstrijd van de 6 en 12 km ook al gestart en kwamen die lopers ook op het parcours  terecht waardoor het voor mij terug heel moeilijk was om te volgen want Ronny liep overal vlot door. De laatste 4 km liepen ze terug op de baan en kon ik heel gemakkelijk naast Ronny rijden met de fiets en hem nog goed aanmoedigen want hij wou heel graag onder 1u30'lopen. Hij zag dat dit niet meer kon maar met de vele aanmoedingen liet hij de moed niet zakken en liep hij nog mooi door tot aan de finish waar hij aankwam na 1u 31'53". Sterk gelopen vind ik, op naar de volgende !!!

De afgelopen week liep ik 4 keer met Kay, de ene dag loopt het al wat gemakkelijker als de andere maar dit is bij iedereen zo. Donderdag ga ik naar het ziekenhuis voor metingen en een professionele loopanalyse. Wie weet loopt het hierna weer op wieltjes ? 

Deze week worden de plannen vastgelegd voor deze zomer waar we met onze loopvriend Bart zullen deelnemen aan Climbing for life !! Ronny zal hierdoor zijn planning wijzigen.

19:42 Gepost door Ronny en Conny in ultralopen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Knappe tijd Ronny, proficiat!
Climbing for life is ook een mooie uitdaging!

Gepost door: Luc | 14 januari 2013

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.