19 november 2012

Jammer maar helaas, geen ultralopen meer voor mij !?

IMG_4038.JPGGisteren gingen we naar de cross te Deinze. Ronny was benieuwd hoe zijn 2e cross zou verlopen. In zijn categorie waren er 115 deelnemers. Een heel pak meer dan bij de vorige cross (39 ). Het parcours lag er tamelijk goed bij wat modder maar dit mag er niet aan ontbreken. Het gevoel tijdens en na de cross was al een stuk beter. Ronny voelt dat er nog veel werk is om hetzelfde gevoel te krijgen dan vorig jaar bij de crossen. Zaterdag gaat hij een inspanningstest afleggen.

Vandaag ging ik langs de orthopedist in de hoop dat hij een antwoordt zou kunnen geven op het loopprobleem waar ik nog steeds mee zit.

Ik loop heel moeizaam en geraak niet zo goed vooruit, ik heb weinig kracht in mijn benen om snelheid te kunnen maken. Ik heb het gevoel dat het uit de zone van de heupen, bekken of lage rug komt. Met dit probleem trok ik naar de orthopedist.

Het antwoordt hierop is het komt niet van de heupen maar het probleem zit in de rug. Er is behoorlijk wat artrose op L4, S7 en volgens de dokter komt mijn probleem hiervan.

Ik moet bij de kinesist voor massage, manuele therapie en oefeningen. We waren al goed bezig maar nu kan er specifiek aan dit probleem gewerkt worden. Ik moet ook nog een ophoging van 1cm op mijn schoenen laten zetten omdat mijn been korter is.

 Na 18 sessie's en de ophoping zou ik al wat verbetering moeten krijgen, indien dit niet zo is moet ik bij een andere dokter langs gaan.

Ik vrees dat het ultralopen niks meer voor mij zal zijn. Ronny is teleurgesteld, hij had gehoopt dat we samen nog zouden kunnen trainen en wedstrijden lopen. Hij weet niet of hij nog genoeg moed zal hebben om verder te trainen voor de lange afstanden en hij moet ook nog afwachten of hij de lange afstand nog zal aankunnen. Hij is voorlopig goed bezig en zolang hij er nog plezier aan beleeft kan hij zeker verder doen. Ik hoop dat ik ondertussen nog samen met mijn hond zal kunnen lopen en op pad gaan want anders heeft hij ook geen plezier aan zijn baasje en het was toch de bedoeling van samen te kunnen lopen.

 

IMG_4061.JPG.

21:03 Gepost door Ronny en Conny in ultralopen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Ik lees wekelijks jullie verhalen op jullie site , en vind het spijtig dat je misschien niet meer mag ultra lopen Conny . Ik hoop dat jullie ooit nog terug komen in het ultra wereldje , want we missen jullie , voor de aanmoedegingen , de leuke foto's , en altijd goed gezind .
Ik hoop jullie nog eens te ontmoeten op een van de volgende wedstrijden . Maar niet opgeven en tot binnenkort

Gepost door: VDB Patrick | 21 november 2012

Reageren op dit commentaar

Erg jammer Conny, maar toch de moed niet laten zakken en toch zeker lekker blijven lopen met Kay.

Gepost door: Marc | 22 november 2012

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.