03 september 2012

En het blijft maar knagen !!

Vrijdag ging ik voor de 5e keer bij de fysiotherapeut, deze keer bleven de naaldjes in de kast en paste ze manuele therapie toe. Ze vroeg me ondertussen hoe het voelde en ik kan niet ontkennen dat ik geen beterschap heb, ik ben al heel wat soepelder, buigen gaat al vlotter en de meeste spanning is ervan. Maar op de vraag hoe het lopen verliep kon ik toch niet zo vreugdevol antwoorden. Het loopt al wat soepelder maar eigenlijk kost het me toch allemaal teveel moeite.

Volgens de fysiotherapeut is mijn lichaam nog steeds niet genoeg hersteld om deze inspanningen aan te kunnen. Iets wat ik niet zo graag hoorde maar ik vrees dat het de waarheid zal zijn. Waarschijnlijk zal ik er me toch moeten bij neerleggen dat ultralopen voor mij te zwaar zal zijn. Daarom is het hier even stil geweest om alles eens goed te laten bezinken en en traantje weg te pinken.

De fysiotherapeut stelde voor om gedurende de 14 dagen dat ze in verlof is te kiezen voor andere sporten dan lopen en daarna alles nog eens te bekijken. Ze benadrukte nogmaals hoe belangrijk rust is en dat er in het verleden veel te weinig gerust is en te veel getraind is. Het heeft allemaal weinig zin om over vroeger te praten maar het blijft knagen. Er is nu toch niks meer aan te veranderen maar dit alles is nog steeds het gevolg van het jaar 2009 waar alles in stijgende lijn ging. Ik zal nog even afwachten om de knoop door te hakken of ik nog door ga of het ultralopen vaarwel ga zeggen.

Ondertussen gaat het bij Ronny de goeie richting uit , je kan al vooruitgang zien en vanaf deze week begint hij te trainen volgens schema waarin hij 5 keer per week zal lopen. Het is fijn om te zien dat het bij hem goed gaat na zijn operatie.

Ronny hoopt dat ik nog ultra's zal kunnen lopen want de passie is met 2 groter. Laat ons hopen dat het nog me nog lukt. Gelukkig heb ik onze hond Kay nog waarmee ik nog vele mogelijkheden heb.

 

22:29 Gepost door Ronny en Conny in ultralopen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.