12 augustus 2012

Training samen met de fiets.

Deze week werkte ik 5 trainingen af. Het enige probleem blijven de benen die niet mee werken zoals ze normaal zouden moeten doen. Ik kan nog steeds geen grote pas maken en mijn spieren van mijn benen voelen aan alsof ze te kort zijn om soepel te kunnen lopen. Voorlopig heeft me nog niemand kunnen helpen en een juiste uitleg gegeven voor mijn probleem. Na veel zoekwerk denk ik dat ik het gevonden heb. Deze theorie past helemaal bij wat ik al heel lang voel.

Triggerpoints en gespannen spieren

Triggerpoints, actief of niet, houden spieren continu op een hogere spanning. Door deze spanning kan een spier moeilijk tot z'n volledige lengte worden gerekt en ervaar je stijfheid of bewegingsbeperking. Of je hebt deze beperking allang geaccepteerd als behorend bij de leeftijd of "zo ben ik nu eenmaal".
Gespannen spieren kunnen ook zenuwen of bloedvaten afknellen op plekken waar deze dwars door de spier lopen of tussen de spier en het skelet liggen. Dit kan leiden tot bijvoorbeeld verdoofd of tintelend gevoel in de ledematen.
Op zijn beurt kan de verhoogde spierspanning zelf weer leiden tot overbelasting waardoor de triggerpoints in stand worden gehouden of zich uitbreiden (vicieuze cirkel).

Hoe ontstaan triggerpoints?

Triggerpoints onstaan vooral door overbelasting. Dit kan een kortdurende veel te zware belasting zijn, of een te langdurige lichte belasting. Bijvoorbeeld ongeluk, valpartij, vertillen, sporten zonder warming-up, lichamelijk zwaar werk, vaak herhaalde bewegingen, stress en last but not least: ongunstige (werk)houding. Zolang de oorzaak aanwezig blijft, zal behandeling van triggerpoints slechts tijdelijk verlichting geven.

Triggerpoints zijn kleine samentrekkingen in spierweefsel. Een triggerpoint trekt aan het spierweefsel. De strakke banden spierweefsel houden op hun beurt de aanhechtingen van de spier onder spanning, wat weer z'n uitwerking heeft op de gewrichten die daar in de buurt liggen.

 

Hopelijk heb ik het bij het goede eind en komt er binnenkort een oplossing voor mijn probleem. Bij Ronny verlopen de trainingen vlotjes en ik moet hard werken om kunnen mee te lopen. Vandaag verkozen we om een training af te werken met de fiets en reden we 43 km van Erpe naar Dendermonde langs de schelde.DSCF1453.JPGDSCF1442.JPG

22:50 Gepost door Ronny en Conny in ultralopen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

De weg terug is lang en vol obstakels, maar met genoeg doorzettingsvermogen komt deze tot een goed eind, we duimen in elk voor jullie.

Gepost door: Joggerke | 14 augustus 2012

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.