01 februari 2011

Opnieuw van start

IMG_0268.JPGHet was voor de tweede keer gisteren dat we door Greet gemasseerd werden. Zoals ik al schreef is Luc even buiten strijd, maar eens hij weer actief mag zijn gaan we ons wekelijks laten masseren. Afgewisseld door Luc en Greet.

 

Wat is sportmassage

  Iedereen die regelmatig sport, zowel de recreatieve sporter als degene die sport op een hoger niveau, kan veel baat vinden bij sportmassage. Dit kan ter voorkoming van blessures of voor de verhoging van de flexibiliteit. Net als andere massages werkt deze ook zeer ontspannend.

 

IMG_0269.JPGIMG_0266.JPG

Massage en training

Een regelmatige massage is een goede aanvulling op lichaamsbeweging. Het houdt mensen met diverse activiteiten zoals hardlopen, voetballen of balletdansen fysiek en mentaal gezond. Hun prestaties worden beter doordat hun spieren flexibeler worden en ze ondervinden minder nadelige gevolgen van de trainingen zoals stijfheid en spierpijn. Sportmassage vermindert angst en houdt de sporter alert en tegelijk rustig. Mensen die regelmatig een sportmassage ondergaan zullen merken dat hun kracht, snelheid en flexibiliteit toenemen en dat ze sneller herstellen.

IMG_9843.JPG

Met die goed gemasseerde beentjes ging ik dan vandaag na  2 weken rust terug gaan lopen. Ik deed het heel voorzichtig. Ik voel dat het zo zal moeten. Een heel voorzichtige opbouw want ik denk dat ik anders vlug in hetzelfde straatje zal belanden. Ik heb mijn doelen dus direct veraf gelegd zo heb ik ruim de tijd om heel rustig op te bouwen. Aan de zesuursloop te Stein waar ik uitgenodigd ben zal ik spijtig genoeg niet deelnemen. Ik ben ook al ingeschreven voor de marathon van Rotterdam op 10 april.  Ik hoop dat ik daar zal kunnen lopen. Ik ga me dan verder richten naar het Belgisch Kampioenschap 100km  tijdens " De Nacht Van Vlaanderen" op 17 juni 2011 en het WK 100 km te Winschoten op 10 september 2011. We kunnen nog niet voorop lopen alleen afwachten en hopen dat het deze keer de goeie richting uit gaat. Ronny zal vandaag een training van 20 km afwerken.

11:37 Gepost door Ronny en Conny in ultralopen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Regelmatig moet men zijn doelen bijstellen, al dan niet gewild. Ik kan er ook van meespreken.
Ik duim met je mee dat je dit jaar je doelen bereikt.
Succes met je verdere opbouw.

Groetjes,
Eric

Gepost door: Eric | 03 februari 2011

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.