08 december 2010

Ik was juist zo goed bezig...

 

IMG_8501.JPGGisterenmorgen om 8 uur begon ik aan mijn training van 15 km. Op de meeste plaatsen lag het vrij goed. Hier en daar een ijsplek maar daar was ik uiterst voorzichtig. Ik liep van Erpe via Mere naar Aaigem omdat ik daar een groot stuk op het fietspad kon lopen en het er vrij rustig is. Toen ik 4 km ver was verstuikte ik mijn voet op een klein stukje van een maiskolf. Even manken, ai zeggen en ik was terug vertrokken.Vroeger deed ik altijd mijn gsm mee maar dit heb ik al een hele tijd zo gelaten.  Ik dacht er nog even aan wat als ik nu niet meer voort kon lopen? Maar dit was het geval niet dus dachten we er ook niet meer over na. Tijdens de training niks van last meer van de omgeslagen voet. Na de training even bij mijn vader en moeder binnen gesprongen, altijd gehaast !! Zoveel te doen...... Ikvertelde hun dat ik terug veel geluk gehad heb want ik verstuikte.......

Thuis HEEL VOORZICHTIG gedoucht daarna de hele dag van hier naar daar gehold en gewerkt , niks aan de hand.

Toen Ronny thuis kwam van zijn werk reden we om de computer die buiten strijd was en heel snel in orde werd gebracht. Toen ik uit de auto stapte deed mijn voet zo pijn dat ik met moeite kon stappen. Ai wat nu weer?

En inderdaad ik voelde dat dit niet goed was.

Stil zitten is niet mijn ding dus maar denken en hopen dat het niks zou zijn. Van op de stoel, terug recht ,mezelf oppeppen dit kan toch niet erg zijn ? Ik heb er heel de dag niks maar ook niks van gevoelt , straks zal het terug beter gaan. Niks was minder waar.

Na Ronny zijn training trokken we naar de spoeddienst van het ASZ te Aalst. Ik vertelde wat er gebeurt was en mocht onder de RX. Daarna terug bij de spoedarts. Het resultaat was gelukkig niks gebroken wel verstuikt. De spoedarts wist meteen dat we lopers waren, want ze was van de streek en had ons al veel zien lopen. De snelste genezing toch voor ultralopers is een hele week niet op steunen en in en soort open plaaster (kurkschoen) leggen. Elke dag spuitjes voor flebitis omdat ik anders zoveel beweeg en nu niks mag doen is dit blijkbaar nodig.

Vandaag hebben we een afspraak bij de sportarts even horen of hij er hetzelfde overdenkt.

Deze nacht toch heel moeilijk geslapen en veel druk aan de zijkant, het lijkt of mijn voet niet goed in de kurkschoen zit ofwel is het van de zwelling?

Ik was juist zo goed gestart.

Samen met Kathleen Steenhaut had ik  een paar mooie trainingen afgewerkt .Gisteren middag belde Kathleen nog om vandaag samen te gaan trainen , we hadden alles al gepland maar er werd roet in het eten gegooit.

Het is een hele tijd geleden dat ik me zo voelde.

Ik heb terug meer kracht en voel me goed met de opbouw van de trainingen. Het is niet dat het zomaar vanzelf gaat. Zeker niet maar ik voel dat ik terug kan opbouwen en dit is het belangrijkste. Ik moet er voor werken maar ik KAN er weer voor werken !! En dit is een tijdje geleden dat ik over dit gevoel mocht beschikken.

Jammer, maar ik geloof erin het komt terug goed!!

Groetjes,

Conny

Train allemaal goed maar wees voorzichtig!!

10:27 Gepost door Ronny en Conny in ultralopen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Oei, de laatste tijd ook geen geluk hè. Ik wens je een snelle genezing toe. Verzorg je goed. Groetjes

Gepost door: bart | 08 december 2010

Reageren op dit commentaar

Ik wens je een snelle genezing toe. Laat je maar in de watten leggen!

Gepost door: bart | 08 december 2010

Reageren op dit commentaar

Tuurlijk komt dat goed. Het wordt een weekje op de tanden bijten maar daarna kun je er weer tegenaan. Je zult niet zoveel conditie kwijt zijn: What doesn't kill you, makes you stronger!!

Gepost door: dirk | 08 december 2010

Reageren op dit commentaar

conny


idd dit is kl..... natuurlijk en idd na een weekje rust kan je terug lopen ik krijg gewoonlijk er eeen inspuiting in gezet heb dat regelmatig voor hopelijk geneest het bij ook zo snel en kan je er terug tegenaan

Gepost door: gerry | 08 december 2010

Reageren op dit commentaar

De laatste tijd zit het je niet echt mee hoor Conny; hopelijk revalideer je snel van deze blessure; ik wens je veel sterkte toe en moge Dame Fortuna zich hierna aan jouw zijde scharen !
Toi Toi Toi !

Gepost door: Jean Baeyens | 08 december 2010

Reageren op dit commentaar

O wat jammer, de pech blijft je precies achtervolgen hé. Hopelijk brengt het nieuwe jaar je veel meer geluk. Een spoedig herstel toegewenst.

Gepost door: Petra | 08 december 2010

Reageren op dit commentaar

Dit is inderdaad jammer. Maar met pech het jaar afsluiten betekent nog niet dat je het volgende jaar zo zal vergaan. Na een korte rustperiode kan het alleen maar terug beteren.
Succes.

Eric

Gepost door: Eric | 09 december 2010

Reageren op dit commentaar

Conny het komt zeker en vast wel goed. Het is nu de kunst van heel goed te luisteren naar je lichaam en zeker niet te over haast terug van stapel te lopen. En een kleine rust pauze kan ook wel eens wonderen verichten .

Gepost door: ghislain | 09 december 2010

Reageren op dit commentaar

Hopelijk kun je snel de training hervatten... niet plezant natuurlijk maar je moet er door hé.

Gepost door: natalie | 11 december 2010

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.