20 juni 2010

De dag van de wedstrijd ( 18 juni 2010)

Vrijdagmiddag om 13u vertrokken we naar Veldegem waar we een reservatie hadden gemaakt in 't Huttenest. Berken, Conny 's vader, was met ons meegereden want de rest van de familie kwam na 17u. Aangekomen in onze B & B probeerden we nog wat te rusten. Om 17u reden we naar de Mast te Torhout om onze startnummers af te halen. De tijd ging snel voorbij want daar aangekomen werden we begroet door vele bekende gezichten. Omstreeks 19u trokken we naar onze auto om ons aan te kleden voor de wedstrijd. Onmiddellijk kregen we het gezelschap van onze coach Gino Casier, Dora en Danny , Ludo en nog vele anderen. 10' voor het startschot begaven we ons naar de start en daar werden we succes toegewenst door onze masseur Marc en zijn vriendin Caroline en familie. Precies om 20u klonk het startschot en gingen we van start, samen met de marathonlopers. Bij de dames gingen ze met zes van start voor de 100km waaronder Dora Vandewaetere, Ollier Béatrice, De Vos Inez, de Canadese Jennifer Dick met een PR van 8u 26' 19" en een Franse Moynot Cecile met een PR van om en bij 8u 10' 49'' .

Bk Berglopen Malmedy  5-06-2010 028_800x600

In het begin van de wedstrijd was het wat zoeken om een gepast groepje te vinden. We verplaatsten ons wat her en der todat we een gepast tempo hadden gevonden. De wind was goed aanwezig en voelbaar zodat we plaats namen tussen de marathonlopers. Conny en ik konden samen blijven lopen tot ongeveer 47km, maar toen moest ik even het toilet opzoeken maar deze was niet te vinden. Gelukkig kwam Hans Detavernier op dat moment bij mij gelopen en zei dat ik in zijn mobilhome naar het toilet mocht gaan. Bedankt hiervoor Hans en Heidi want het was een verlossing. Ondertussen was de vogel (Conny) gaan vliegen en ik zou haar niet meer terugzien voor de aankomst. Ik probeerde haar ook niet meer in te halen want daarvoor was mijn conditie nog niet goed genoeg en we waren toch van plan om onze eigen race te lopen. Berken stond zoals altijd trouw op post aan de Goede Herder, het punt waar we drie maal voorbij kwamen, ons luid aan te moedigen met zijn trolly . Aan alle bevoorradingsposten werden we luidskeels aangemoedigd door iedereen. Alvast bedankt hiervoor.

IMG_0002_1024x686

Na 73km viel Conny haar Garmin uit maar dit was geen probleem voor haar want de auto met de tijdsopname reed de hele wedstrijd voor haar uit. Conny kon haar PR niet evenaren maar bleef met een tijd van 8u 59' 22" toch nog onder de 9u. Zo werd ze 1e dame en opnieuw Belgisch en Vlaams Kampioene waarmee ze enorm blij was. André Migneau, de wedstrijdleider was nog aanwezig en kon Conny de medaille om de hals doen. Dora Vandewaetere werd 2e in 10u 37' 01" en eveneens Belgisch kampioene in de V45, de Canadese Jennifer Dick werd 3e . Ik finishte in 9u 27'05'' en was tevreden dat ik de 100km tot een goed einde kon brengen aangezien ik gestart was zonder verwachtingen. Aan de aankomst werden we massaal opgewacht door onze familie en onze coach Gino Casier en Heidi.  

Via de link op deze foto krijg je de uitslag van de 100km                                  DSC09101_360x480

1154

De uitslag van de eerste 5 Belgen

Pieter Vermeesch 7u22'56" 
Nid Rumphakwaen 7u30'47" 
Gino Casier 7u55'16"
Ivan Hostens 8u08'04" 
Gert Mertens 8u12'41" 

Eindwinnaar overall werd de Pool Jaroslaw Janicki met 7u10'15" . Rond 6u reden we terug naar 't Huttenest voor een deugddoende douche en een heerlijk ontbijt met gans de familie.

DSC09125_1024x768Na het ontbijt reed de familie terug naar huis en Berken, Conny en ik kropen wat in bed om te rusten. De wekker werd gezet om 13u voor de prijsuitreiking die plaatsvond om 15u. We zaten gezellig samen voor een leuke babbel tijdens de ceremonie en de huldigingen. Daarna mochten we onze goedgevulde enveloppe in ontvangst nemen. Toen werd het stilaan tijd om afscheid te nemen van iedereen want de klok stond al op 19u. We willen een woordje van dank uitbrengen aan Berken die dag en nacht paraat staat, onze coach en vriend Gino Casier, onze familie, vrienden en alle supporters langs de weg en thuis. Een dikke proficiat aan alle medewerkers van De Nacht van West - Vlaanderen. Bij onze thuiskomst werden we aangenaam verrast door de mooie versiering die de thuisblijvende familie hadden aangebracht. BEDANKT AAN MIJN SPONSORS EN IEDEREEN !!!!!

DSC09222_800x600

Bk Berglopen Malmedy  5-06-2010 002_1024x768

20:21 Gepost door Ronny en Conny in ultralopen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

proficiat Knappe prestatie, een beloning voor heel hard werken en voor heel uw entourage en uw fans.
Beetje flauw van Ronny dat hij niet durft zeggen dat hij niet kan volgen en het toilet als excuses opzoekt :) -grapke he-
Geniet maar na ! Proficiat alle twee.

Gepost door: paul | 20 juni 2010

Reageren op dit commentaar

Schitterend! Ik zag jullie bij de 2de doortocht na 42 km. Zo fris dat jullie er bij liepen... Toen moest het eigenlijk nog beginnen... En of jullie geslaagd zijn... Proficiat kampioene, proficiat Ronny!

Gepost door: aprilvis | 21 juni 2010

Reageren op dit commentaar

Nogmaals... ...proficiat.

Gepost door: Joggerke | 21 juni 2010

Reageren op dit commentaar

Proficiat! Jullie beiden hebben dat echt schitterend gedaan, nogmaals een dikke proficiat!

Gepost door: Spencerwoman | 21 juni 2010

Reageren op dit commentaar

Nacht van Vlaanderen Proficiat aan allebei en Conny in ’t bijzonder met de Belgische titel als toetje.
Jullie hebben dat schitterend gedaan.
Ik heb jullie meerdere keren zijn voorbijkomen en steeds met de glimlach, precies alsof alles vanzelf gaat.
Chapeau, ik krijg oneindig veel respect voor al die ultrarunners.

Gepost door: frank spencer | 21 juni 2010

Reageren op dit commentaar

PRACHTIG ! Ik heb jullie ook luid aangemoedigd en zelfs toen ik je omstreeks 2 uur voor de laatste keer zaf langskomen zag je er nog altijd zeer fris uit. Een dikke proficiat, je trainingsijver en doorzettingsvermogen hebben een mooi resultaat opgeleverd.

Gepost door: wim | 21 juni 2010

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.